Peștera Ialomicioara

Peștera Ialomicioara informatii

Nota obiectiv (review)

0
Nici un vot inca

Tip obiectiv: 

  • Pestera

Peștera Ialomicioara din Moroeni judetul Dambovita

Muzeul are ca profil Stiințele naturii - Pesteri

Muzeul face parte din categoria Monumente ale naturii

Descriere :

Monument al naturii, peștera Ialomicioara sau Ialomița este situată în Cheile Ialomiței din Masivul Bucegi, pe culmea sud-estică a muntelui Bătrâna, la o altitudine de 1530 m Si 10 km în aval de Obârșia Văii. Are o lungime de 804 m si galerii fosile si active amplasate pe două etaje, cu o diferență de nivel de 60 de metri.

Temperatura medie interioară este de 9 - 12 °C.

Este amenajată pentru vizitare cu trotuare și scări de lemn și este parțial electrificată. Este una dintre cele mai frumoase peșteri din România.

Aici s-au găsit numeroase schelete de Ursus spelaeus.

La intrarea în peșteră este un schit, cunoscut sub numele de schitul Peștera. Inițial aici a fost o biserică de lemn ctitorită de domnitorul Mihnea cel Rău, in prima jumatate a secolului al XVI-lea. Biserica a ars și a fost refăcută de mai multe ori. Ultimul incendiu din anul 1961 a fost devastator, distrugând întreaga cladire, încât schitul nu a mai fost refacut. După 1993 s-a construit o nouă biserică și un complex de chilii.

Adresa

Str. Munții Bucegi Moroeni, judetul Dambovita, cod postal 137310

Locatia

Localizare

PeStera Ialomicioara

Moroeni 
Romania
Latitude: 45.393105
Longitude: 25.437370

  

Like

like0

Comentarii despre obiectivul turistic

Obiective asemanatoare

Peștera Muierii din Baia De Fier judetul Gorj

 Se mai regaseste sub denumirea de Pestera Muierilor
Peștera Dâmbovicioara din Dâmbovicioara judetul Arges

Descriere :
Peștera Meziad din Remetea Meziad judetul Bihor

Muzeul are ca profil Stiințele naturii - Peșteri
Pestera Polovragi Masivul Parâng
Peștera Scărișoara

Ghețarul de la Scărișoara din Garda de Sus

Oferte cazare

 

Cazare la Pensiunea Casa Lucia din Moroeni judetul Dambovita. Pensiunea Casa Lucia din Moroeni judetul Dambovita dispune de 9 camere ( spatii ) cu un total de 18 locuri.

 

Cazare la Hotel Pestera din Moroeni judetul Dambovita. Hotel Pestera din Moroeni judetul Dambovita dispune de 54 camere ( spatii ) cu un total de 108 locuri.

 

Cazare la Hotel Cota 1000 din Moroeni judetul Dambovita. Hotel Cota 1000 din Moroeni judetul Dambovita dispune de 24 camere ( spatii ) cu un total de 51 locuri.

 

Cazare la Cabana Bolboci din Moroeni Moroeni judetul Dambovita. Cabana Bolboci din Moroeni Moroeni judetul Dambovita dispune de 15 camere ( spatii ) cu un total de 46 locuri.

 

Cazare la Hostel Caprioara din Moroeni judetul Dambovita. Hostel Caprioara din Moroeni judetul Dambovita dispune de 22 camere ( spatii ) cu un total de 90 locuri.