Obiective Turistice Barcelona

Obiective Turistice Barcelona informatii

Nota obiectiv (review)

0
Nici un vot inca

Tip obiectiv: 

  • Altele

 Barcelona Spania este un oras turistic fiind unul dintre cele mai vizitate orase europene

Orasul Barcelona este capitala regiunii autonome Catalonia din Spania avand o populatie de 1.604 milioane de locuitori. Se intinde pe o suprafata de 100 km/2 si este cel de-al doilea oras ca marime din Spania. Are limba PROPRIE, catalana.

Barcelona este portul cel mai mare al Spaniei, precum şi centru comercial şi industrial principal, datorită locaţiei strategice, la Marea Mediterană şi în apropierea graniţei cu Franţa.

Clima este  mediteraneana, cu ierni racoroase si veri fierbinti. Perioadele cele mai recomandate pentru plaja si baie sunt lunile mai, iunie si septembrie.Nu este recomandat sa se viziteze orasul in luna August datorita temperaturilor foarte mari , peste 400 C. Vezi vremea in Barcelona

Turismul este foarte bine  organizat, avand nenumarate hoteluri restaurante si terase orasul fiind deservit bine de transportul in comun . Puteţi cumpăra un singur bilet de autobuz sau metrou ce costă 1.35 euro sau puteţi opta pentru o cartelă zilnică (5.25 euro) ce vă permite călătorii nelimitate, inclusiv cu trenul de la aeroport, în decursul unei zile. Preturile pentru abonamentele pentru autobuzele turistice sunt 18E/zi/persoana sau 22E/2zile/persoana ( aceste abonamente iti ofera discount pentru aproape orice obiectiv turistic) tarifele actualizate si informatii le gasiti aici . Metroul, de asemenea, este o varianta ieftina si rapida.O calatorie cu metroul costa 1,30E, iar tichetul cu 10 calatorii apx. 6,30E (verificati preturile). Traficul auto este  foarte aglomerat iar locurile de parcare gratuite sunt foarte rare,  locurile de parcare cu plata sun destul de scumpe (2E/ ora – iar in zonele centrale chiar mai mult, sau 20E/zi).

In Barcelona se poate ajunge si cu trenul.Gara principala a oraşului pentru trenurile naţionale şi internaţionale precum si pentru trenuri de mare viteză, AVE,este Estació de Sants, care leagă orasul cu  Madrid, Lleida, Camp de Tarragona şi Zaragoza si altele.

Aeroportul Barcelonei este la Prat de Llobregat la o distanta de 12 km de oras, dar cu legături excelente spre centrul oraşului.Odata cu intensificarea traficului aerian, a devenit una din destinatiile preferate de week-end pentru viata culturala, distractie si cumparaturi. Orasul Barcelona este plin de cladiri istorice si moderniste, catedrale, muzee, parcuri .

Unele dintre simbolurile  Barcelonei, orasul lui Picasso si Ghaudi ,ar putea fi catedrala Sagrada Famiglia  sau chiar Clubul de fotbal FC Barcelona

Atractiile tustice din Barcelona Spania sunt nenumarate astfel incat trebuie sa-ti rezervi o perioada lunga de timp pentru a cunoaste orasul .

Orasul vechi ofera puncte de interes mai ales in Cartierul Gotic (Pietonalele Las Ramblas si cartierul Barri Gotic - cel mai mare si mai bine conservat cartier gotic din lume.), unde pot fi vazute catedralele: Palatul Regal Generalidad, Santa Maria del Mar dar si Muzeul Picasso .Las Ramblas este principala si cea mai frumoasa zona pietonala a Barcelonei, constituita dintr-o serie de bulevarde ce pleaca din centrul orasului spre marea Mediterana si se termina in vechiul port, unde se afla si statuia lui Cristofor Columb.
Orasul nou are obiective turistice moderne care trebuiesc vizitate neaparat : Sagrada Familia a lui Gaudi, Spitalul de Sant Pau, Palatul Guell, La Pedrera, Palatul Muzicii Catalane

Principalele atractii turistice din Barcelona

Atractiile turistice si obiective turistice din Barcelona

Sagrada Familia a lui Gaudi

Sagrada Familia simbolul orasului

Acvariul

Acvariul se află situat în Port Vell. Acvariului este sub forma unui tunel transparent de sticlă în..

Gradina Zoologica din Parcul de la Ciutadella

Parcul de distractii Aventura

este unul din cel mai spectaculoase parcuri de distractie din lume situat la o ora de mers fata de Barcelona. Intins pe 100 de ha , printre temele parcului poti gasi  China imperiala,  Westului Salbatic,  jungla Polineziana,  civilizatia Azteca si civilizatiile mediteraneene, cu numeroase montagne russe si atractii dintre cele mai diverse

Fantanile magice de la Montjuic

Tibidabo - cu cel mai mare parc metropolitan din lume

Parcul Guell

 

Muzee in Barcelona

Dintre cele peste 55 de muzee, cele mai importante muzee din Barcelona care merita vazute mentionam :

Muzeul Casa Gaudí

Muzeul Pablo Picasso

Muzeul DALI

Fundatia Juan Miro


Muzeul Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) – Montjuïc
Muzeul d’Art Contemporani de Barcelona
Fundatia Joan Miró

Juan Miro este unul dintre cei mai mari artisti Catalani. Colecţia include şi lucrări ale pictorilor Henri Matisse, Marcel Duchamp, Claes Oldenburg, Henry Moore şi Fernand Leger.

Fundatia Antoni Tàpies

Centrul social şi cultural CaixaForum

Muzeul d'Història de la Ciutat - Conjunt Monumental de la Plaça del Rei

Palau de la Música Catalana

Muzeul de artă pre-columbiană Barbier-Mueller

Muzeul de Geologie

Muzeul Parfumului

Muzeul de ciocolata

Muzeul Ceramicii

Muzeul Marítim

Muzeul de fotbal al FC Barcelona

Muzeul Taurino (Muzeul coridelor de tauri)

Locatia

Localizare

Barcelona

Barcelona 
Spania
Latitude: 41.385064
Longitude: 2.173404

  

Like

like0

Comentarii despre obiectivul turistic

Obiective asemanatoare

Parc Güell din Barcelona este un alt punct turistic celebru în Barcelona proiectat de Antoni Gaudi.Parcul Guell a
Insulele Ionice Grecia sunt situate în Marea Ionică( Marea Adriatica ), în partea de vest a Greciei.
Muntele Athos este si el un stat in stat, chiar daca, din punct de vedere administrativ, face parte din Grecia.