Insula Creta Grecia

Insula Creta Grecia informatii

imaginea utilizatorului oana a

Nota obiectiv (review)

0
Nici un vot inca

Tip obiectiv: 

  • Zona turistica

Insula Creta este cea mai mare insula din Grecia fiind a 5-a din Marea Mediterana. Relieful insulei este muntos. Este situată în partea de sud a Mării Egee. Capitala insulei este Heraklion (Iráklion).

Vizitand Creta veti descoperii ca aceasta insula pur și simplu le are pe toate!

Creta este o insula cu peste 1.000 de kilometri de coastă avand numeroase golfuri, golfuri si peninsule, care oferă o multitudine de plaje cu nisip de-a lungul frumos albastru Marea Mediterană.

Este una dintre cele mai populare destinații de vacanta din Europa si din lume vizitata de milioane de turisti. Cu toate acestea, în ciuda dezvoltarii turistică, în unele locuri, Creta Grecia păstrează, de asemenea, intact caracterul său unic.

Creta este considerata leaganul civilizatiei mediteraneene.Lunga sa istorie de 5000 de ani a lăsat urme evidente pe insula grecească: palate minoice ( Palatul Knossos ), orașele venețiene, castele medievale, moschei otomane si manastiri bizantine constituie unele dintre cele mai importante obiective turistice.

Aici puteti explora plajele minunate unele premiate cu "Blue Flag" pentru calitatea nisipului si a apei cristaline,  peisaje montane impresionante, văi fertile și chei abrupte, Nu trebuie uitata bogata cultura gastronomică a insulei.

Creta este împărțit în patru prefecturi.

Chania

Regiunea Chania (Hania), este situata pe partea de vest a insulei, si este dominata de impresionantii Munți Albi (în limba greacă: Lefka Ori) si faimosul Parc Național, care ocupă cea mai mare parte a regiune.

Prefectura Chania oferă servicii turistice și activități de toate tipurile, care îndeplinesc toate alegerile. Orașul Chania păstrează nealterată toate caracteristicile sale, de la momentul venețian până în prezent.

Rethymno

Regiunea Rethymno (Réthymno) : este cea mai mica Prefectura a Cretei fiind situata între Munții Albi și Muntele Psiloritis (de asemenea, numit "IDI"), este sinonima cu peisajele montane superbe, plaje minunate, melodii cretane cantate la liră, Regiunea ofera  pesteri legendare, manastiri istorice si monumente, sate de munte tradiționale și statiuni de vacanta de lux.  Aici poti simti esenta mitica a Cretei în această regiune muntoasă.

Heraklion

Heraklion (Iráklion) este cea mai mare si mai dens populata regiune de pe insula Creta este . Adăpostita pitoresc între două lanțuri muntoase impunatoare - IDI (Mt Psiloritis) la vest și Dikti (munți Lasithiótika) la est- Heraklion are comori arheologice excepționale, așezări de coastă importante cu o serie de sate pitorești, văi mari, cu plantații de măslini și viță de vie. O combinație unică de peisaje urbane și bogăție naturală face ca regiunea de Iráklion o destinație atrăgătoare pe tot parcursul anului.

Infrastructurii turistica din Heraklion este cel mai bine organizata din Creta.


Lasithi

Regiunea Lasithi (Lassithi) este situata in estul insulei fiind regiunea cel mai putin muntoasă din Creta. Aici avem patru centre de semi-urbane: Ágios Nikólaos, Ierapetra, Sitia și Neapoli.Aici putem vizita pădurea cu palmieri de la Váï, Golful Mirabello, morile de vânt pe platoul Lassithi (cele mai mari din Creta), plaje înconjurate de apă cristalină, orașe frumoase si statiuni cu hoteluri de lux toate facand o lume destul de fascinanta.

 

Telefoane

[node:field-telefon]

Locatia

Localizare

Insula Creta

Grecia
Latitude: 35.240117
Longitude: 24.809269

  

Like

like0

Comentarii despre obiectivul turistic