Cauta obiectiv turistic

Localizare

Obiective

Muntele Athos

Nota obiectiv (review)

0
Nici un vot inca

Muntele Athos este si el un stat in stat, chiar daca, din punct de vedere administrativ, face parte din Grecia. Athosul are o capitala proprie (Kareia), un guvernator care este numit de Atena, dar respecta deciziile unui consiliu supraveghetor format din calugarii celor mai importante cinci manastiri de pe munte.

Harta Muntele Athos Grecia

Lista celor douăzeci de mănăstiri în ordinea ierarhică stabilită:

like0

Insulele Ionice Grecia

Nota obiectiv (review)

0
Nici un vot inca

Insulele Ionice Grecia sunt situate în Marea Ionică( Marea Adriatica ), în partea de vest a Greciei. si sunt un arhipeleag de insule în Marea Ionică, organizate ca una din cele 13 regiuni ale Greciei. Capitala regiunii este oraşul Corfu.

Ele sunt in mod traditional denumite "Eptanisa" adica cele "Sapte Insule". in greceste : Επτάνησα, Heptanēsa , or Επτάνησος, Heptanēsos , the Heptanese; ), dar pe langa cele 7 insule mai importante sunt alte insule mai mici. 

like1

Casa muzeală SATU MARE

Nota obiectiv (review)

0
Nici un vot inca

Casa muzeală SATU MARE din Satu Mare judetul Harghita a fost infiintat in anul 2003

Muzeul are ca profil Etnografie, Istorie locală

Muzeul face parte din categoria Muzeu comunal

Descriere Casa muzeala reprezintă o gospodărie țărănească autentică construită la mijlocul secolului al XIX-lea. In fata gospodăriei se află poartă secuiească tradițională. Fondatorul acestui muzeu este Kovács Piroska, profesoară laureată cu premiul EUROPA NOSTRA în anul 2012 Casa muzeală este sprijinită de Asociația Culturală „KOLIK (Satu Mare nr. 450) Si de Consiliul Local din Satu Mare.

.
like0

Casa Memorială Veronica Micle

Nota obiectiv (review)

0
Nici un vot inca

Casa Memorială Veronica Micle din Targu Neamt judetul Neamt a fost infiintat in anul 1987

Scurt istoric Casa memorială prezintă relația biografică a Veronicăi Micle cu Mihai Eminescu Si prezența poetei în zona Neamț.

like0

Casa Memorială Tudor Vladimirescu

Nota obiectiv (review)

0
Nici un vot inca

Casa Memorială Tudor Vladimirescu din Vladimir judetul Gorj a fost infiintat in anul 1921

Descriere Monument de arhitectură populară construit în secolul al XVIII-lea, restaurat în întregime în 1932, apoi în 1971 Si în 1991. A fost reconstituita de arhitectul Iulius Doppelreiter după o fotografie publicată la începutul secolului XX. Este casa în care s-a născut Tudor Vladimirescu, conducătorul Revoluției din 1821 Si unde sunt expuse copii de documente privind viața Si activitatea lui Tudor Vladimirescu, piese de interior de epocă (obiecte de uz casnic), fotografii Si cărți.

.
like0

Casa memorială Theodor Bălășel - Dobrusa

Nota obiectiv (review)

0
Nici un vot inca

Casa memorială Theodor Bălășel din Stefanesti Dobrusa judetul Valcea a fost infiintat in anul 1976

Muzeul are ca profil iSTORIE MEMORIALĂ

Descriere Colecția - fondată de preot Ionescu Gheorghe - cuprinde un număr important de cărți vechi, inclusiv manuscrisele folcloristului în original, obiecte vechi și ouă încondeiate etc. Clădirea adăpostește colecția a fost construită în anul 1933.

.

like0

Casa Memorială Stephan Ludwig Roth

Nota obiectiv (review)

0
Nici un vot inca

Casa Memorială Stephan Ludwig Roth din Medias judetul Sibiu a fost infiintat in anul 1970

Descriere În această casă, construită în stil neoclasic, a locuit istoricul, gânditorul Si revoluționarul paSoptist din Transilvania Stephan Ludwig Roth (1796 - 1849). În cele trei încăperi sunt expuse piese de mobilier original (scrin pirogravat), fotografii, documente, texte, decupaje, amintind de activitatea sa. Muzeul, restaurat, este redeschis publicului din primavara anului 2012.

.
like0

Casa Memorială Stan Ioan PătraS

Nota obiectiv (review)

0
Nici un vot inca

Casa Memorială Stan Ioan PătraS din Sapanta judetul Maramures

Muzeul are ca profil Memoriale, Etnografie

Descriere În 1935 Stan Ioan PătraS, pe atunci un anonim sculptor în lemn, a cioplit primul vers al unui epitaf pe o cruce din Săpânța. Cimitirul vesel este un fel de arhivă care păstrează încrustate în lemn poveStile vieții săpânțenilor. Acest cimitir este unic datorită faptului că Stan Ioan PătraS a adăugat lemnului culorile vieții Si a transformat un loc de regulă trist într-un loc vesel.

.
like0

Ultimele Obiective

Fantanile Magice din Montjuic Barcelona

Nota obiectiv (review)

0
Nici un vot inca

Fantanile Magice din Montjuic Barcelona se gasesc in fata Palau Nacional (palatului National) pe dealul Montjuic din Barcelona.Fantana Magica se gaseste langa Plaça d'Espanya (Piata Spaniei) si  Poble Espanyol .

Fantana a fost construit in 1929 pentru Expozitia Internationala.

Fântâna Magica a fost proiectata de Carles Buigas, care a proiectat fantani luminoase încă din anul 1922.

like0

Sagrada Familia Barcelona

Nota obiectiv (review)

0
Nici un vot inca

Numele oficial al Catedralei Sagrada Familia este Temple Expiatori de la Sagrada Família (în catalană).
Constructia Catedralei a inceput pe 19.03.1882 si continua chiar si azi.

Se doreste ca finalizarea catedralei din Barcelona sa se incheie in anul 2016 cand se sarbatoresc 100 de ani de la moartea lui Antonio Gaudi

like0

Obiective Turistice Barcelona

Nota obiectiv (review)

0
Nici un vot inca

 Barcelona Spania este un oras turistic fiind unul dintre cele mai vizitate orase europene

Orasul Barcelona este capitala regiunii autonome Catalonia din Spania avand o populatie de 1.604 milioane de locuitori. Se intinde pe o suprafata de 100 km/2 si este cel de-al doilea oras ca marime din Spania. Are limba PROPRIE, catalana.

Barcelona este portul cel mai mare al Spaniei, precum şi centru comercial şi industrial principal, datorită locaţiei strategice, la Marea Mediterană şi în apropierea graniţei cu Franţa.

like0

Ruinele și Biserica Brâncovenească Doicesti

imaginea utilizatorului Roxana

Nota obiectiv (review)

0
Nici un vot inca

Pe teritoriul comunei Doicesti sunt amplasate monumente si ansambluri de arhitectura, ce constituie un potential turistic:
1. BISERICA "NASTEREA MAICII DOMNULUI" - 1706;
2. RUINELE CURTII BRANCOVENESTI - 1706.

Constantin Brancoveanu a construit pe proprietatile din Doicesti o casa domneasca in stilul epocii si in mijlocul curtii.

like2

Strand Salina Praid

imaginea utilizatorului oana a

Nota obiectiv (review)

4
Nota medie: 4 (1 voturi )

La Praid judetul Harghita s-a redeschis unul dintre cele mai mari stranduri cu apa sarata din Romania.

Apa din bazine este una dintre cele mai bogate în sare din ţară având o concentraţie de 220 de miligrame de clorură de sodiu pe litru, avand bune calităti terapeutice.

Noul strand de la Praid se întinde pe o suprafaţă de 5.200 de metri pătraţi si are două bazine pentru copii, pornind de la 60 de centimetri adâncime, care creşte treptat până la 90 de centimetri şi apoi până la adâncimea maximă de 1,20 metri.

like0